tisdag 30 september 2014

Äppelkladdkaka med crunch

Gjorde en ny variant av äppelkladdkakan, jag toppade den med crunch..!
Blev otroligt god..!!
Grundreceptet på äppelkladdkakan kommer från tidningen Hembakat.




Recept:


Äppelkladdkakan:

3 ägg
4 ½ dl strösocker (jag använder råsocker som inte är lika processat)
200 g smält smör
4 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2-3 äpplen

Crunch:

200 g smält smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl råsocker (eller strösocker)

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det varma smöret.

Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.

Skala och riv ner äpplena i smeten, smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter.

Häll i smeten.

Smält smöret till crunchen, rör i socker och mjöl och smula sedan detta över kakan.

Grädda kakan i mitten utav ugnen ca 25-35 minuter (kakan ska vara kladdig men inte lös)

Låt svalna och stelna, gärna till dagen efter.

Servera med lite vaniljgrädde och njut! :-)











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar