torsdag 12 november 2009

Geishakakor


Geishakakor

1 sats mördeg
dvs
4½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
200 gram smör

Blanda ihop och låt stå i kylen i 30 min eller frysen 15 min då blir den lättare att arbeta med.
Rulla ut mördegen till en lång rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor.
Rulla ihop till en boll, som du lägger på en plåt med bakplåtspapper på, och tryck till så den blir lite platt och gör ett hål i. I hålet lägger du en geishabit.
In i ugnen i 225 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler.

Istället för geisha kan man ta dumle, toblerone, nån av marabouchokladerna, blåbär, hallon ja lite vad man gillar!

2 kommentarer:

  1. Tittar in!

    Du verkar vara en riktig fena på att baka du!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Det är alltid kul att baka av sej lite =)

    SvaraRadera