Här kommer mitt omgjorda recept på tunnbröd, originalet är Leilas men jag har gjort om det så att det passar mina smaklökar bättre :-)
Brödet går att använda till nästan allt. Ät det som det är, gör kebabrulle, pulled porkrulle eller kanske bara med smör och ost. Ljuvligt gott..!
Ca, 10-15 bröd beroende på hur stora man gör dom:
15 g jäst
50 gram smör
2 dl mjölk
0,5 dl grädde
2 tsk salt
2 msk sirap
2 msk socker
6 dl vetemjöl special
Smält smöret, häll i mjölken och grädden och låt bli ljummet.
Rör ut jästen med vätskan.
Häll i salt, sirap och socker.
Blanda i mjölet och arbeta en stund.
Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa en timme.
Koka 4 medelstora potatisar.
Pressa i dom i degen.
Häll i ytterligare 3 dl vetemjöl special.
Kavla ut tunt i den storlek du vill ha, på väl mjölat bakbord.
Stek på låg-medelvärme någon minut (steker du för länge blir de hårda)
50 gram smör
2 dl mjölk
0,5 dl grädde
2 tsk salt
2 msk sirap
2 msk socker
6 dl vetemjöl special
Smält smöret, häll i mjölken och grädden och låt bli ljummet.
Rör ut jästen med vätskan.
Häll i salt, sirap och socker.
Blanda i mjölet och arbeta en stund.
Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa en timme.
Koka 4 medelstora potatisar.
Pressa i dom i degen.
Häll i ytterligare 3 dl vetemjöl special.
Kavla ut tunt i den storlek du vill ha, på väl mjölat bakbord.
Stek på låg-medelvärme någon minut (steker du för länge blir de hårda)
Hur mycket jäst?
SvaraRaderaVadå tankspridd?? Nu står det med ;-)
RaderaTack! Är inte lätt o komma ihåg allt! ;) Men verkar super gott så det ska testas! :)
Radera