Deg 1:
5 g jäst
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl special
Blandas ihop ordentligt tills degen är slät.
Låt jäsa i rumstemperatur ca 4-5 timmar eller under natten i kylskåp.
Deg 2:
Deg 1
15 g jäst
3 dl kallt vatten
1 msk salt
1 msk socker
7 dl vetemjöl special
Blanda ut jästen med vattnet, tillsätt deg 1, socker, salt och mjölet.
Blanda i maskin ca 15 min.
Täck bunken med plastfolie (mjöla plasten innan så degen inte klabbar fast för hårt) och låt jäsa i 1 ½-2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord, knåda inte degen utan försök att bearbeta den så lite som möjligt..!
Dela degen i fyra delar och snurra dessa lätt till baguetteform.
Lägg i baguetteform eller på en vanlig plåt.
Låt jäsa under mjölat plastfolie ca 1 timme, gärna något längre.
Pensla med vatten och skicka in i ugnen, sänk värmen till 200 grader när baguetterna fått färg.
Grädda i ca 15-20 minuter, låt svalna och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar